zaterdag 18 oktober 2014

Blaadjes vallen


Volle terrassen, gele en dieprode bladeren die maar niet willen vallen en avondkrekels. De herfst van dit jaar blijft maar zomeren. De paprika blijft bloeien, de aubergine hangt vol vruchten en ook de basilicum staat nog vol in het blad, daar komt met gemak nog een volle pot pesto van af. Zelfs de sperziebonen van vanavond smaakten nog naar de zon.

Het zou een perfecte avond zijn geweest om buiten na te tafelen na een goed gevulde barbecue. In het donker, want de nachten lengen wel. Maar er was geen sissend vlees dat dichtschroeide, of tere groene schijfjes courgette uit een vette marinade. Zelfs geen lucht van aanmaakblokjes bij de buren. Niks. Daarom maakte ik zelf maar een lichtje in de duisternis. En zette een kaarsje in de uitgeholde pompoen. De laatste. De grootste. Zo groot dat ik hem zelf niet kon tillen, ook niet nadat ik er vier volle pannen soep van had gemaakt.

Er verscheen een oranje gloed. Voorbijgangers, en ikzelf weten zo dat het herfst is, dat Sint Maarten voor de deur staat, dat blaadjes vallen. 

Het kaarsje is inmiddels op... of uitgewaaid.
Wie zal het zeggen.
4 opmerkingen:

Nachtbraker zei

Tja. Hopelijk vind je deze winter dan toch wat warmte - met of zonder kaarsje ;-)

bentenge zei

Sint-Maarten ? Wanneer valt dat ?

LEHTI zei

@ nachtbraker, wie zal het zeggen..... :-)

LEHTI zei

@ bentenge.....
Mien lutje lanteern,
ik zai die zo geern,

http://nl.wikisource.org/wiki/Mien_lutje_lanteern
....over drie weken.