vrijdag 21 februari 2014

Haar


Dat hij wil laten groeien.
Niet knippen.
Zes jaar geleden vond ie het nog wel leuk.
Maar niet als het haar in je mond belandt.
Dan niet meer.
Dan is het vies
en kriebelt het op je tong.


Behalve dan als je dat haar 24 uur laat koken in zoutzuur om er L-cysteïne uit te halen. Dan kun je het door je brooddeeg mengen. En blijft het brood lekker vers. De keuringsdienst van waarde maakte er een mooie documentaire over.


Geen tijd voor het hele filmpje? Kijk dan toch in elk geval even naar Ajouad die van de kapper naar de zuurkast (bij min. 12) gaat of naar de opnames van de enorme balen met haar die in China van kapper naar fabriek gaan (min. 16-18). Misschien een onfris idee. Maar, zoals de chemicus zegt: wel een hele mooie manier om een afvalproduct opnieuw te gebruiken.


Hoewel...
de bakker vindt na het doen van vergelijkend onderzoek zijn eigen, met L-cysteïne gebakken brood maar moeilijk te verwerken.
"Als een prop in je mond".
En spuugt het weer uit. (min. 24)2 opmerkingen:

  1. Ik ben maar weer zelf gaan bakken....niet alleen vanwege dat L-cysteine, dat is nog iets verteerbaars. Maar er zit wel meer rommel in fabrieksbrood, en vooral de tarwe schijnt te zijn veranderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Yu lian, toevallig niet zo heel lang geleden dat ik je zag, maar daarom niet minder leuk dat je hier kwam lezen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier komt lezen! Nog leuker als je laat horen wat je er van vindt.