vrijdag 2 januari 2015

Ga je mee sneeuwballen gooien in Syrië?

De inwoners van Roemenië zijn straatkinderen, in de VS eet iedereen fastfood en Nederlanders  blowen dagelijks. O ja, ze geven hun tachtigplussers trouwens ook een spuitje als die hen tot last zijn. Baby's trouwens ook, zo meldde de pers in dat hamburgervretende continent aan de andere kant van de plas, toen het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) de moed had om een protocol op te stellen over hoe te handelen bij te vroeg geborenen.

In Sierra Leone wonen kindsoldaten, Liberia sterft aan ebola en in Irak lopen vrouwen in tenten. In Iran, Afghanistan en Jordanië trouwens ook. O nee, wacht, Jordanie?, daar hebben we helemaal geen plaatje bij in dat kleine brein van ons. Ja, iets met een koning of zo. Toch? 

Tevergeefs zocht ik op internet naar een foto van die fietstocht in Syrië om geld in te zamelen tegen kinderkanker. Ik vond alleen een linkje naar een Flickr fotosite met plaatjes van een mooie (en rokende) vrouw, een kerk, 'Damascus by night' en, last but not least, een pak sneeuw in de straten  waar mijn kinders een moord voor zouden doen. Maar dat is vast een oneerbiedige woordkeus.

De plaatjes zijn beschermd. Maar hier is de link naar een witte Syrische kerst. Of nee, dat klopt niet. De foto's zijn recenter, pas drie dagen oud. En pas tien keer bekeken. Da's vast een stuk minder dan al die onthoofdingen die we zeggen niet te willen zien. Of het echt is? Ik zou het niet weten. Maar dat weten we van de onheilstijdingen die ons om de oren vliegen vaak ook niet.

Roemenië schijnt trouwens een prachtig vakantieland te zijn.
Maar misschien willen wij blowende kindermoordenaars dat helemaal niet weten.

3 opmerkingen:

 1. Je verhalen (ook vorige logjes) zijn of ik mag kijken in je hoofd, zonder er iets op te hoeven zeggen (en vooral ook niets op weet te zeggen).
  Deze vind ik in ieder geval heerlijk scherp waar je niet zomaar over alles heen leest maar nog eens terugleest en in je op wilt nemen.

  Je doelt op deze rokende vrouw?
  https://www.flickr.com/photos/128257877@N03/15905959457/in/photostream/
  Ze is vast heel mooi, als je het maar wilt zien (zonder die make up en koude uitstraling)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je appelvrouw. :-) Fijn. En mooi gezegd.
  Op eentje kijkt ze wel blij. Hier is de hele serie: https://www.flickr.com/photos/128257877@N03/
  Zonder make-up is zeg maar grofweg beyond Zuid-Duitsland (Oostenrijk, Slovenië, Bosnië, Griekenland, Turkije, Syrie, Iran, Pakistan enz)
  ON-DENK-BAAR
  Hoofddoek, sluier, blootshoofds, het maakt niet van welk geloof, zonder make-up ben je een soort alien. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met make-up vind ik die dame een aliën :-) Veel te veel bij de ogen.
  En ik vind jou zonder make up in ieder geval nog geen aliën, maar misschien heb ik niet goed genoeg gekeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier komt lezen! Nog leuker als je laat horen wat je er van vindt.