zaterdag 24 januari 2015

De Islam in de schaamstreek

Na drie delen Senegal, is het nu tijd voor een Islamitisch intermezzo in eigen land. Ja mensen, want straks worden we hier overspoeld door vluchtelingen (u weet wel, type bruin haar, donkere ogen. Heet vaak Mohamed), daardoor zijn er geen sociale woningen meer voor (wel hardwerkende, blonde) mensen, zo meldde het journaal. Of er in de tussentijd ook één en ander aan sociale woningbouw in de verkoop ging, hoorde ik niet. Als doekje voor het bloeden (ze zijn zo heerlijk politiek correct bij de NOS) mocht een goed Nederlands sprekende VWO scholier zijn kunstje opvoeren. 'Welkom in mijn wonink' (hij wel!), zei Mahmoed* tegen de verslaggever.

Wat wordt het volgende nieuws? 'Woningnood want we worden te oud'? Met erna, in het reclameblok, een spotje tegen ouderenmishandeling?  Ik hoor het Mustafa Marghadi al zeggen. (Kijk, daar heb je het al, die gozer is via Jeugdjournaal en Klokhuis zo onze huiskamer binnengekropen. Weliswaar bij de late uitzending, maar toch, zo'n naam, 'Moustafa', dat kan nooit goed zijn. Dat voel je.)

Ik durf vanavond niet te kijken naar 'Rot op naar je eigen land'. Hoewel het misschien juist een poging is om tegenwicht te bieden aan al dat sluimerende 'er zit wel wat in' gekwaak. En in het Dagblad lees je dan over de verbazing over hoe Joodse vrouwen van de Nazi's aardappels moesten (mochten?) rooien in Groningen in 1943. Waarom zijn 'ze' toen niet gevlucht? Maar voor stemmingmakerij kun je niet vluchten. En wie kan zo'n mechanisme beter verbeelden en verwoorden dan deze meesters van de satire.

Toch ben ik in deze discussie soms aangenaam verrast. Bij het lezen van een tweet van Willem Aantjes bijvoorbeeld. Die een Bijbeltekst de wereld in stuurt met een schijnbaar andere bedoeling dan je van een CDA-er zou verwachten. Als verweer volgt dan uiteraard dat 'wij Christenen' verlicht zijn en 'onze' heilige tekst in de juiste context en tijdgeest weten te plaatsen. Om het ingewikkeld te maken zijn de weinige mensen die ik ken die er -heimelijk dan wel openlijk- voor uitkomen dat Wilders gelijk heeft, zelf moslims. Of ex-moslims. Maar dat zou geloof ik niet kunnen.

Wat er in de Koran of Bijbel wordt gezegd weet ik niet. Ze staan hier wel in de kast. Naast respectievelijk -even spieken- 'Het kapitaal' van Karl Marx en Otto Ruhle (deel 1, verkorte uitgave) en 'voorlichting voor jongens over sex' van sipke van der land (die 'X' en ook het gebrek aan hoofdletters verraadt een zekere gedateerdheid. blz. 33: 'Meisjesjagers aangehouden. Drie schoolgaande jongens van elf en dertien jaar zijn in hun woonplaats Groningen aangehouden omdat zij met windbuksen op meisjes schoten. Het drietal beschikte over 11.000 kogeltjes")

Maar ik dwaal af. Het ging over de invloed van 'de moslim' op ons geliefde vaderland (wanneer wordt vaderland eigenlijk moederland en omgekeerd?). Tegen een versimpeling van de werkelijkheid is geen kruit gewassen. Het enige wat ik wel kan doen, is mijn werk. En om me heen kijken.

In opvangcentra willen toiletpotten wel eens los gaan zitten. Niet zo zeer omdat vluchtelingen dat ding slopen, maar omdat het plaatsnemen op de pot soms vies wordt gevonden. En zo'n ding is niet  gemaakt om op te staan, dus dat gaat mis. Daarnaast geven veel moslims er de voorkeur aan om hun edele delen na toiletbezoek (en na andere toepassingen) met water te wassen in plaats af te vegen met papier. Dat dit ook in landen voorkomt waar de meerderheid van de bevolking een christelijk geloof aanhangt, verraad de herkomst van het woord 'bidet'.

Voor mijn huidige werk kom ik niet meer in opvangcentra maar doe ik klusjes bij mensen thuis. En laat ik nu net bij een keurig Hollands gezin een bidetkraan moeten monteren. Ze hadden de weldaad ervan op vakantie in den vreemde ervaren en wilden nu niets anders meer. De groothandel, Gamma of Karwei konden me niet helpen maar uiteindelijk, 'Jippijajajippiejippiejee', bood de roze bouwmarkt uitkomst. Ze hadden zelfs drie uitvoeringen. Van basic tot lux. Geberit lijkt in dit spotje ook niet veel moeite met moslims te hebben: 'Water is natuurlijke zuiverheid' (hoewel de pot waarmee u met water wordt gereinigd mij meer doet denken aan een vermomde vibrator).


En voor deze bekering tot het billenwassen kroop nog een andere sluipende cultuurverandering ons op de huid. Want u wilt toch niet beweren dat het massaal kortwieken van de schaamstreek een uiting is van een verlichte uitleg van de bijbel?

U zijt gewaarschuwd waakzaam Nederland!
We worden overspoeld.
Ik voel het in mijn kruis.
Amen.*Mohsen lijkt in het nieuws-item goed geïntegreerd. Hij droogt zijn gebloemde koffiekopjes na ze uitvoerig met schuim te hebben gesopt, gelijk af en zet ze dan in de kast. Dat vind ik dan weer onrein. Het lijkt op mezelf afdrogen na het inzepen. Maar dat komt natuurlijk omdat mijn inburgering plaatshad in een katholiek land. Of ze hebben het spoelen er bij de redactie uitgeknipt.

13 opmerkingen:

 1. Kijk eens aan ! Weeral een zeer interessant logje. Waarvoor dank. Wat heb ik nu geleerd ?
  1) dat ik als christen minder "verlicht" ben dan ik denk
  2) dat ik ook moet opletten van versimpeling maar dat best kan compenseren door voldoende rond me heen te kijken (als ik werk)
  3) dat ik niet staande op "de bril" moet plassen (wat ik niet doe, ik ga mooi neerzitten)
  4) dat het wassen met water van mijn edele delen na toiletbezoek best leuk kan zijn (ik ga er van uit dat hte water opgewarmd is?)
  5) dat 4 niet strookt met mijn zuinigheid wat water en natuurlijke bronnen betreft
  6) dat mijn lichtelijk "gekortwiekte" kruis niets christelijks heeft

  Voila zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer te vinden waar je naar toe gaat, maar waarschijnlijk is het vooral legen van je hoofd.
  Waar ik van genoten heb.
  Op facebook was een Pools bouwbedrijf die zich aanbood, met een paar onbelangrijke spelfoutjes. Ze werden afgemaakt, omdat ze het werk van Nederlandse bedrijven afpakten. Jamaar... die Nederlandse klanten kiezen toch voor die Pool? En ik heb niet de ervaring dat Nederlandse bouwbedrijven allemaal zo goed zijn. Het was heel naar om te lezen want het waren veel slechtgebekten die zich uitten. En dan roept men nog dat je bij een conflict eerst met de tegenstanders moet gaan praten. Ik denk niet dat dit soort mensen die openlijk zulke geluiden laten horen tot praten in staat zijn. Evenals de gedachten dat vluchtelingen onze huizen in beslag nemen. Zijn dit dezelfde mensen die met vlaggetjes wapperen dat ze Charlie zijn? Vrijheid van meningsuiting betekent toch niet dat je ondoordacht (of zonder kennis van zaken) je onderbuik moet leegspoelen?

  En over spoelen, wat een prachtig filmpje over het watercloset, hm, als ik jonger was zou ik zeker zo'n in en uitschuivende waterspuitende machine verkiezen boven een fles water.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staand of zittend urineren?
  Papier of water voor het schoonmaken van de anus?
  Kaal geschoren, licht getrimd of bossig behaard?

  Dit alles in de naam van de ENE?

  Ik laat het aan mij voorbij gaan.
  Ik luister gewoon naar de oude opvoedregels van mijn moeder!

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ bentenge, geloof Lehti nooit op haar woord. Ze deelt slechts speldenprikjes uit, hopende dat ieder zijn eigen inschattingsvermogen behoudt en zo objectief mogelijk, vol verbazing, ziet wat er te zien is. Dat is meer dan kranten, geschiedenisboeken of collegae bij de koffie zeggen. Veel meer. Jouw '2' geeft mij dus vooral 'goesting (of zeg ik dat niet zo?)

  @ appelvrouw. Des verbazingwekkender vond ik het dat het NOS het xenofobe vuurtje nog wat aanwakkerde. En leuk dat je het Geberitfilmpje keek. Bij hun voorspel met zoete watervallen en valleien, heb je ook geen ide waar ze heen gaan. Maar ja, producten die met poep te maken hebben aan de man of vrouw te brengen, vereist een zekere omslachtigheid.

  @robalberts. Leuk dat je langskomt en iets achterlaat. Ben nu wel benieuwd naar wat je moeder beweerde over het al dan niet scheren/ wassen van de schaamstreek na gebruik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goesting is een perfect mooi woord. Maar het betekent dus "zin in" en dat kan ik niet direct rijmen met de rest van je zin :-)

   Verwijderen
  2. @ bentenge Zoals dat wel vaker met allochtonen gaat, die kennen de woorden wel en de betekenis bij benadering, maar kunnen die nog niet juist toepassen. Ik heb na mijn eerste Vlaamse les mijn inburgering gestaakt.
   Olijijijf, waar zijt ge?? Zo word deze madame geen goede Belg!
   http://lehti-paul.blogspot.nl/2012/12/vlaams-vliegen-geen-belgenmop.html

   Verwijderen
  3. Ja Olijf, wo bist du ?

   Verwijderen
  4. Scheren van de schaamstreek is vroeger nooit besproken.
   Het is in mijn ogen vooral het kind blijven i.p.v. het accepteren van de pubertijd en volwassen worden.
   Het wassen van de eikel en de voorhuid is wel onderdeel van mijn opvoeding. Al aren de namen voor eikel, voorhuid en penis alles verhullend!
   Vriendelijke groet,

   Verwijderen
  5. @ robalberts,
   Wellicht word deze blog binnenkort wel als 'volwassenenvoer' aangemerkt. Blogspot stuurde me hun voorgenomen kuisheidsoffensief. Alles in en om de schaamstreek weer achter de decoder. Tenzij 'educatief'. Wat daar onder valt weet ik niet. Misschien dat jouw 'alles verhullende namen' voor ekl, vrhd en pns dit kunnen voorkomen, dus kom maar op met de mannelijke variant van de voorbips? (en wij maar scheren om kind te blijven....)

   Verwijderen
 5. Dan haal ik mijn 82-jarige moeder er ook maar bij. Zij heeft sinds enkele jaren een sproeitoilet en wordt erg boos als bezoekers om papier vragen, iedereen zal haar sanitaire attractie moeten ervaren. Zij vertelde ook dat ze ooit (een jaar of veertig geleden was dat alweer) van Turkse vrienden vernam dat het scheren van schaamhaar een gewoonte van hoeren was in hun vaderland. Je begrijpt, ik heb nooit ook maar een plukje durven afknippen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @aargh Alweer een nieuwe lezer. Die nog wat moois te melden heeft ook. Fijn. :-)
  'Sanitaire attractie' LOL.

  Omgekeerd, over de uiterlijke verzorging van hoeren, Ik ken een Turkse schoonheidsspecialiste die behoorlijk geschokt was toen ze van haar collega hoorde: "Ja meid, wat dacht je, als wij geen hoeren als klant hadden, viel er hier geen droog brood te verdienen."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O Wee, nou overspoelt dat appiehappie vreemdelingenspul zelfs onze moeizaam vrijgevochten schaamstreek al! Noemt men dat niet moslimterrorisme? Zou Wilders het daarom in zijn woeste islamhaat over een tsunami hebben!? PS Trouwens mijn moeder was een lieve preutse rooms-katholieke vrouw die in volle overgave aan God de sexuele tsunamirevolutie overleefde. joost tibosch sr

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Joost Tibosch
  Moslimterrorisme of kut-terreur? Het zal mij een worst zijn. Denk eerlijk gezegd dat mannen en vrouwen zich van Griekenland tot India graag scheren. Al eeuwen. En dat de Islam er hier zak mee te maken heeft. Zelfs geen behaarde.
  Als je als man naar Istanbul gaat, moet je eigenlijk ook gelijk je oren laten harsen bij een barbier. Behaarde oren is misschien nog wel meer haram dan een blootshoofdse vrouw. In het Topkapi-paleis viel mij de hoeveelheid kranen op. Hygiëne, wassen, scrubben, dat deden de Sultan en zijn seks slaven en slavinnen vast vaak.
  Een Marokkaanse huisarts pochte eens dat blaasontsteking (na de seks) vooral in NL voorkomt. Want hier gaat men voor en na de daad niet wassen en plassen. Maar hoe het bedleven van jouw preutse rooms-katholieke moeder er uitzag, zullen we vast nooit weten. Wel dat ze het vast eens deed. Anders stond de reactie hierboven hier niet ;-)
  Welkom!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier komt lezen! Nog leuker als je laat horen wat je er van vindt.