zondag 22 mei 2016

Wie gaat er mee billenwassen?

Geadresseerde is overleden in december 2013, schreef ik altijd keurig op haar post. Maar na tweeënhalf jaar voel ik geen gewetenswroeging meer om de brieven niet meer 'retour afzender' te sturen en ook, zeker als het naar reclame riekt, te openen. Zoals vanmorgen.

'Geberit', stond er op de grote envelop. Een wc-merk. U ziet hun logo vast wel eens staan op de spoelknop bij het ziekenhuis of de sportclub. Ik had net weer een hangend toilet van dit merk gemonteerd. Ook maakte ik een jaar terug eens sluikreclame voor ze, door in mijn verhaal over 'Islam in de schaamstreek' te linken naar hun spotje. Ze spelen goed in op onze veranderende toiletcultuur.

En nu werpt dezelfde Geberit me als dank een nieuw verhaal in de schoot. Door mij (of eigenlijk mijn overleden voorgangster) uit te nodigen voor een demodag voor de 'douchewc'. Het enthousiaste team staat klaar met advies en laat zien hoe deze werkt. Ook kan ik het ding zelf testen en mijn ervaring achterlaten op een formulier. Tot slot maak ik nog kans op een hotelarrangement in een suite met, precies, u raadt het al, een heuse Aquaclean.

Niks om lacherig over te doen, mensen. Gewoon uitproberen zo'n toilet met ingebouwde douche voor het onderlichaam. Want, om met Geberit te spreken, u maakt uw auto toch ook niet schoon met papier?
Dus, verstokte Hollandse strontvegers, komt allen op zaterdag 28 mei naar Bedum!

Rest me alleen nog een tip te geven aan de afzender. Potentiële kopers van uw product zijn waarschijnlijk de statushouders onder de nieuwkomers. Nu is het wat vreemd om te folderen op een azc, maar uw produkt promoten bij woningbouwverenigingen die tegenwoordig steeds vaker aan huurders de keus laten hoe ze hun badkamer willen inrichten, is wel een optie. Ook Turken en zelfs Italianen hebben vast meer oren naar een fris kruis dan een Hollandse dame die al jaren onder de groene zoden ligt.

En ga nu niet zeuren over dat ik jullie prachtige billen-hartje-logo heb gejat. Het was gewoon te mooi om ongelezen in de oud-papier bak te flikkeren.


7 opmerkingen:

 1. Mijn 84-jarige moeder heeft er een, sinds enkele jaren. Ze is erg enthousiast en probeert al haar bezoekers te verleiden om haar 'spa-toilet' op de badkamer te gebruiken. Mensen die dat niet willen en liever beneden op het gewone toilet gaan kunnen rekenen op een preek. En ik moet zeggen dat het spa-toilet prima bevalt, ik heb zelf helaas geen elektriciteit in de buurt van het toilet en die heb je wel nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, ok, wel wel. Tja. Enz...
  Het is dat het ewa ver is he, en ik geen Italiaan of Turk ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O leuk. Daar is aargh weer. Wiens moeders toilet ik nu ken. Aparte kennismaking. Wel origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bentenge, Vlamingen zijn bekend met het fenomeen bidet, is het niet?
  Wel, dan zult ge zeker en vast ook de Geberit plesant vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben te laat :-( dat komt er van dat ik niet iedere dag bij je kom kijken.

  Maar zit er ook een droger bij? Dan lijkt het me een ideale oplossing voor mensen met een bewegingsbeperking.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het moet zijn dat ik maar 50% mediterraan ben en zelfs ondanks het feit dat ik - m'n afkomst trouw en het nut van de natte was inziend - zelf een bidet installeeerde bij de verbouwing van m'n woonst....
  nooit maar dan ook nóóit zal ik gehéél ende volledig begrijpen hoe de natte reiniging helemaal werkt.
  Jawèl, het is wat ànders dan droog papier.
  En Jawèl, in sommige gevallen biedt het een snelle en schone oplossing voor een accuut hygiëne-issue.
  Maar niemand leerde me ooit hoe het zódanig te gebruiken dat ik er helemaal lyrisch over werd.
  Ik heb de indruk "best wel schoon" te worden met m'n noordeuropese gewoonten... maar er zijn Turken, Italianen en andere nationaliteiten die het grondig oneens zouden zijn met mij (en m'n gewoonten).

  Noteer ajb dat ik "schoon" schreef en niet "proper" zoals het een goede Vlaming zou betamen.
  Aanpassing was, is en blijft (nog even) een deel van m'n bestaan.
  Maar met dit alles en mèt m'n hoogst eigen bidet.... weet ik nog stééds niet helemaal .... of ik het goed doe.

  (de wens om bidet-gebruik te gaan youtuben wordt plots belangrijker dan enkele minuten geleden.....)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat je dat er bij schreef, Olijf. Want als echte Ollander lees ik natuurlijk over het woord 'schoon' heen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier komt lezen! Nog leuker als je laat horen wat je er van vindt.