vrijdag 12 oktober 2012

De kat van een ton

Ja, die bestaat echt. En die vliegt. Ik ging er heen deze zomer. In de kunstrai.
Ik was blij dat mijn eigen kat geen ton was. Of 'wóóg' moet ik hier zeggen.
Want het beest liep vandaag over mijn plafond. Wat meer een doek is. Daar opgehangen om overtollig stof tegen te houden en ook een beetje tegen de tocht. Hoe het beest er op kwam weet ik niet maar het was een vreemd gezicht. En vreemd geluid, want de deukjes in het plafond gingen ook nog snorren. En toen viel het doek. Ja, niet voor de kat, anders zou ie, eenmaal omgebouwd tot vliegende kat, misschien alsnog een ton kunnen opbrengen. Nee het beest viel ván het doek. En nam bijna een schip mee in haar val.

Vergeef me. Ooit nam ik me voor om níet over kinderen te schrijven. En zéker niet over dieren of, nog erger, over húisdieren of, vreselijkste crime, over een poes, mijn poes nog wel.
Wat dan weer meevalt is dat ik het filmpje van het plafondmonster hier niet geladen krijg.

Dan maar de plaatjes.
Van een boot met een staart.












En, vooruit, ook die van de kerstboom van fietsen en een arm van tien meter. Want ik was op deze natte dag ook nog de deur uit. Maar nu even niet. Want mijn kop zit vol snot. En de vloer ligt bezaaid met papiertjes. Slaap lekker.







4 opmerkingen:

 1. Je kat heeft mij breed doen grijnzen, dus schrijf maar over je kat.
  Wat dat snot betreft: beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ton. Verdemme, telkens als die noorderburen dat woord gebruiiken sla ik aan het twijfelen. Een ton is duizend, juist? Dus die vliegende kat kostte eerst 12500euro en daarna 1 miljoen euro? Van inflatie gesproken.
  En van die uitleg omtrent (jouw) poes/kat lopende over dat doek begrijp ik niet zo veel.
  Enfin, het is dan ook weekend, ik mag niet te veel nadenken of ik moet weer een week bekomen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat je er niks van snapt, verbaast me niks, bentenge. Het logje zou slechts als bijschrift dienen voor het filmpje. Waarin een stoffen plafond bultjes vertoont en snort. Daar is op zich al weinig van te snappen.
  En als je de link naar de vliegende (en dooie) kunstpoes klikt, lees je dat er aan Nederlanders wel meer raar is. Een ton heeft in geld vijf nullen en in gewicht slechts drie. Een tientonner kan dus een ton kosten. Nu helderder? ;-)
  Ik wens je morgen veel stemgenot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sporadisch Rianne, sporadisch zal ik hier een kat langs sturen. En Dank! (HATSJOE!!!)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier komt lezen! Nog leuker als je laat horen wat je er van vindt.