zondag 9 oktober 2011

Muisjes

"Als er iemand doodgaat, moeten ze gestampte muisjes eten."

Naderhand vond ik 'm superlogisch. Deze opmerking die mijn zevenjarige zoontje plaatste. Maar ik was geloof ik nog niet helemaal wakker, vanmorgen om acht uur aan het zondagontbijt.

Dus vroeg ik om uitleg en hij zei, zeer vanzelfsprekend: "Ja, als er iemand wordt geboren dan eet je muisjes, en gestampte muisjes zijn toch dood, nou die eet je als er iemand doodgaat."

Ik vond 'm briljant.

5 opmerkingen:

 1. Potjandorie, dus nu moet ik de gestampte muisjes laten staan tot er iemand dood is? Of 's ochtends eerst de overlijdensadvertenties doornemen en een wens voor een onbekende dode prevelen? Hmmm. MAar goed gevonden, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankzij jouw zoon heb ik mezelf weer even bijles gegeven: http://tvblik.nl/het-klokhuis/hagelslag-en-muisjes-1

  Toch gek, hoe we zo dicht bij elkaar kunnen wonen en toch verschillend zijn eh...
  "Hier" zeggen we muizekes tegen hagelslag. Terwijl hagelslag helemaal geen muisjes is/zijn.

  Maar NU weet ik er alles over hoor, zelfs over gestampte muisjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Sanneke, ja helaas, er zit niks anders op.

  @ Olijf, bedankt voor de link. Leuk ook voor de jongens. Maar ik heb geloof ik niet goed opgelet, want ik begrijp nog steeds niks van gestampte muizekes, pardon muisjes. Misschien voor oma? Die geen tanden meer heeft en toch op kraambezoek komt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Logica van kinderen is ondoorgrondelijk sterk!
  Ik kom nog wel eens bij je lezen, maar vandaag is het wat laat :-)

  groetjes, Ils

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Ils
  Ja laat, wat je zegt. Dit verhaaltje krijgt opeens een bizar muizenstaartje. Waar ik eerder niet aan dacht. Juist doordat je hier een half jaar geleden ook eens kwam. Had ik, in het kader van de verwerking van het broertje dat toch niet werd geboren, gestampte muisjes moeten eten? Ik had de blijde boodschap eerder per slot ook als muisjes-eet-boodschap verpakt. Pijnlijk onderwerp? Wellicht. Maar ik vond het een grappige gedachte. En Kees heeft het er nog vaak genoeg over. Hij heeft ook recht op verwerking van dat wat zo lastig is uit te leggen. Misschien ga ik morgen gestampte muisjes kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier komt lezen! Nog leuker als je laat horen wat je er van vindt.