zondag 16 oktober 2011

Wie wil stoeien is welkom.

Deze foto's behoeven verder niet veel uitleg lijkt me. 'Samen koken' of 'Sla en snijbonen', ook goed. En gehaktballetjes en rijst. Maar als ik dat op de foto had gezet, was de camera uit mijn vingers gegleden. Onder het koken vroeg Kees (7) zich af waarom zijn grote broer nooit meer met hen stoeide. Dus vlak voordat de bonen gaar waren werd er een briefje op de deur geplakt met:

WIE
WIL
STOEIEN
IS
WELKOM

bedoeld voor Frans (20). Die die dag kwam eten. Tussen het leggen van zijn laminaat en het sauzen van de muur in. Met zijn vriend. Te midden van vier jongens zat ik aan tafel. We eten al drie dagen hetzelfde. Ik kan geen snijboon meer zien. Maar gestoeid werd er. En hoe.

Leo (10) en Kees zag ik verwikkeld in een kluwen armen en benen waar af en toe een oerkreet uit te voorschijn kwam. Er lag een zacht kleedje onder deze jongensknoop, dus moeders was gerust (en deed nu niet zelf mee). Voor de afwas had ik dit keer een andere kandidaat. Maar, zodra Frans dreigde weg te lopen van het partijtje stoeien, mengde deze zich ook in de strijd. "Dat kietelt!!!"
3 opmerkingen:

 1. Effe "binnen kijken" in andermans huishouden. Leuk, zelfs voor singles van het meer verstokte soort :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Olive, Ik heb nog een vogel voor je in de aanbieding. Je weet wel. Die. Weet sinds kort dat het beest 'Agapornis' het, ook wel liefdesvogel geheten. Is van het jaloerse soort. Dus hij (pardon zij) zal het niet op prijs stellen als je veel tijd achter de computer doorbrengt ;-). Internet zegt: "Agaporniden zijn erg sociaal en ook erg aanhankelijk"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en mijn internetactiviteiten beknotten zeker? haaaa nee eh, dat gaat te ver!
  :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier komt lezen! Nog leuker als je laat horen wat je er van vindt.